22.12.2022

Joulutervehdys

Lämmin kiitos asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme kuluneesta vuodesta. Toivotamme teille kaikille hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Tämän vuoden joulutervehdysvaroin tuimme SPR Ukraina-keräystä, BSAG Itämeri-keräystä ja SOS lapsikylää.

5.10.2022

Karviaistie 12 -kilpailuvoitto osaksi Arkkitehtuurimuseon kokoelmia!

Tallin ja A-Konsulttien kilpailuvoitto Karviaistie 12 -betonielementtitalojen korjauksesta- ja korotttamisesta on päässyt osaksi Arkkitehtuurimuseon kokoelmia.

Museoiden valtakunnallinen kokoelma- ja tallennusverkosto TAKO kutsui suomalaiset museot nykydokumentointitempaukseen teemana vapaus. Arkkitehtuurimuseo tulkitsi teemaa 1970-luvun peruskorjausikään tulleen asuntorakentamisen kontekstissa, jossa valintoja purkamisen ja korjauksen välillä pitää tehdä jatkuvasti.

Ehdotuksemme ”Metsä puilta” vastasi Helsingin kaupungin järjestämään kilpailuun, jossa etsittiin kustannustehokasta vaihtoehtoa 1970-luvun asuinkerrostalojen purkavalle uudisrakentamiselle kuorivan saneerauksen ja puurakentamisen keinoin. Pilottikohteemme pyrkii säilyttämään alkuperäistä betonirakennetta mahdollisimman paljon ja vahvistamaan 1970-luvun asuntoarkkitehtuurin hyviä ominaisuuksia.

Yhdymme arkkitehtuurimuseon näkemykseen siitä, että ratkaisuvaihtoehtojen monipuolinen tutkiminen ja testaaminen voivat lisätä vapautta valita myös säilyttäminen, korjaaminen ja vahvistaminen.

Lue lisää tempauksesta Arkkitehtuurimuseon sivuilta ja hankkeesta nettisivuiltamme.

23.9.2022

Ekskursio Kööpenhaminassa

Vietimme Tallin kanssa viime viikon lopussa muutaman päivän Kööpenhaminassa.

Ekskursiolla nautimme monenlaisista aktiviteeteista, hyvästä ruoasta ja sitäkin paremmasta seurasta. Kiersimme ja tutkimme kaupunkia ja sen inspiroivaa arkkitehtuuria niin kävellen kuin pyörilläkin. Teimme myös bussiretken Kööpenhaminan lähistölle ja jotkut meistä ottivat junan Odenseen ihailemaan Kengu Kuman ja MASU Planning:in suunnittelemaa H.C. Andersenin museota.

Erityisen vaikuttuneita olimme Lendagerin suunnittelemista kierrätyskohteista, Arne Jacobsenin Bellavista asuntokorttelista, Finn Juhlin kotitalosta sekä Jørn Utzonin atriumtaloista Fredensborgissa ja Helsingørissa.

Tanskalaisilla on upea taito hyödyntää kasvillisuutta ympäristön viimeistelyyn.

 

15.8.2022

Tutustumiskäynnillä Tieteiden talossa!

Tallilaiset ovat palanneet kesälomilta taas töiden pariin!

Viime perjantaina poistuimme kuitenkin toimistolta ja teimme koko Ratakadun työyhteisön voimin tutustumiskäynnin Tieteiden taloon. Peruskorjauksen läpikäynyt talo on viimeistä silausta vaille valmis. Korjaushanke toteutettiin kahden arkkitehtitoimiston yhteistyönä – talon historiasta ja restauroinnista kertoivat meille hankkeen pääsuunnittelija Minna Lukander Tallista sekä projektiarkkitehti Jaakko Penttilä Helander-Leiviskä Arkkitehdeilta.

Päivitämme pian nettisivuillemme valmistuneen kohteen kuvat ja yksityiskohtia projektista!

6.6.2022

Naulan kantaan -podcastin jakso Helsingin päärautatieaseman kehittämishankkeesta

Arkkitehti Minna Lukander oli vieraana AFRYn Naulan kantaan -podcastin viidennen tuotantokauden seitsemännessä jaksossa Näin Helsingin Päärautatieaseman tulevaisuutta rakennetaan yhdessä. Jaksossa keskustellaan muiden vieraiden ja kehittämishankkeen osapuolien kanssa rautatieaseman tulevaisuudesta, ja se on kuunneltavissa niin AFRYn sivuilta kuin useista podcast-alustoista!

Jakson kuvaus:

Helsingin Päärautatieasema on koko Suomen vilkkain rakennus ja nyt sitä uudistetaan palvelemaan paremmin tulevaisuuden tarpeita historiaa kunnioittaen. Millaista yhteistyötä näin merkittävä uudistus vaatii? Millaisia haasteita projektissa on pitänyt ratkaista ja mitä hankkeen aikana on opittu? Naulan kantaan -podcast kertoo, mitä Päärautatieaseman uudistushankkeelle kuuluu kesällä 2022.

Vieraina:

Matti Heikkinen, arkkitehti SAFA, Arkkitehtitoimisto A-Konsultit Oy
Jyrki Iso-Aho, arkkitehti SAFA, osakas, TJ., Arkkitehtitoimisto A-Konsultit Oy
Jani Jääskeläinen, hankepäällikkö, VR Group
Minna Lukander, arkkitehti SAFA, osakas, TJ., Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli Oy
Tuomo Rantala, Project Manager, AFRY

Lue lisää Päärautatieasemasta https://paarautatieasema.fi/

Linkit jaksoon:

30.12.2021

Jouluterveisiä

17.12.2021

Toivoa puusta - keskustelutapahtuma

Arkkitehti Minna Lukander alusti viime viikolla 9.12. Toivoa puusta - keskustelutapahtumaa Arkkitehtuurimuseolla. Alustus käsitteli Karviaistie 12-korttelin muutos- ja korjaushankkeen arkkitehtikilpailun tulosta, jossa etsittiin monistettavaa ja kustannustehokasta ratkaisua puuta hyödyntävään korjausrakentamiseen, ja tätä seurannutta kehittämisprojektia, jonka tavoitteena on yhä tarkentaa suunnitelmaa ja konseptin taloudellisuutta. Alustuksen pohjalta keskustelimme laajemmin vaihtoehdoista purkavalle uudisrakentamiselle, mm. 1970-luvun asuntoarkkitehtuurin säilyttämistä puoltavista arvoista sekä esimerkiksi arkkitehtien rooleista niin arvojen välittäjänä kuin hoivaajanakin. Arkkitehtuurimuseo julkaisee ensi vuoden alussa sivuillaan blogitekstin, jossa käsittelemme tapahtuman teemoja laajemmin.

Kiitos tapahtuman järjestämisestä Arkkitehtuurimuseo, You Tell Me-kollektiivi ja Ympäristöministeriö, ja kiitos mielenkiintoisesta ja idearikkaasta keskustelusta kaikille osallistuneille! 

Kuva: Anni Koponen

 

21.6.2021

Kesätyöntekijämme terveiset

Lukiolainen Vilma oli kaksi viikkoa toimistollamme ahkerana apulaisena, ja läksiäisiksi teki pienen haastattelun toimiston läsnä olleiden suunnittelijoiden parissa. Alla hänen terveisensä toimistolta. Toivomme Vilmalle ja muille tiukasta talvesta selvinneille opiskelijoille ansaittua lomaa ja ihania kesäpäiviä!

–Seurattuani arkkitehtitoimiston arkea kahden viikon ajan sain melko paljonkin irti alasta ja työntekijöiden tyypillisestä työpäivästä. Toimistolla oleminen vastasi odotuksiani mutta yllätti myös monin tavoin. Esimerkiksi työilmapiiri on täällä todellakin asia, mistä kannattaa olla iloinen.
Kyseltyäni työntekijöiltä heidän omista tarinoistaan arkkitehdiksi tai suunnittelijaksi päätymisestä huomasin yllättäviä yhtäläisyyksiä. Olen aina saanut sellaisen kuvan, että arkkitehdiksi halutaan pienestä pitäen ja se on useilla ollut pitkäaikainen uraunelma, mutta monet kertoivat asian olleen toisin. Useampi kertoi minulle saaneensa käsityksensä omasta urastaan vasta lukio- tai opiskeluaikoina, joka lohduttaa minua tulevaisuudestaan vielä epävarmana lukiolaisena. Oli helpottavaa kuunnella ja samaistua tarinoihin, ehkä niiden ansiosta olen vielä jonain päivänä itsekin tällä alalla.– 

1.6.2021

Ryhmävuokrausasuntojen haku käynnistyi Kruunuvuorenrannassa

Tallin ja A-Kruunun ryhmävuokrausprojekti Turumakadulla on edennyt vuokrausvaiheeseen.
Lue lisää ryhmäasumisesta.

Tutustu ja hae asuntoihin.

Turumankadun ryhmäasuntojen esite.

5.5.2021

Tieteiden talo peruskorjataan vanhaa kunnioittaen

1920-luvun rakennukseen Kruunuhaan Kirkkokatu 6:ssa kunnostetaan modernit toimistotilat.
Tutustu rakennuksen historiaan.  

Sivut